Rioolrenovatie met minimale overlast!

sintagnes-logoDirect na de zomer is R. van der Wal Riooltechniek gestart met een groot rioolrenovatie project voor Sint Agnes Woning Stichting te Heemskerk. Voor de oudere bewoners van de 93 appartementen uit dit seniorencomplex een ingrijpende gebeurtenis.

 We vragen Fred Boon, hoofd technische dienst van Sint Agnes Woning Stichting, hoe zowel hij als de bewoners de renovatiewerkzaamheden hebben ervaren.

Interview

Hoe is het project tot stand gekomen?

“We zijn ruim anderhalf jaar geleden gestart met de voorbereidingen voor dit project. De afgelopen jaren hebben we regelmatig verstoppingen en lekkages gehad in dit complex. Vanzelfsprekend werd dit steeds opgelost, maar we wilde naar een structurele oplossing voor dit probleem.”

 Wist u wat het probleem was?

“Nee, een goed beeld van het hele rioolstelsel hadden we niet. We hebben aan R. van der Wal Riooltechniek gevraagd om dit voor ons in kaart te brengen.”

Hoe hebben zij dat gedaan?

“Eerst heeft Ruud de Bie van R. van de Wal met ons gekeken naar de oude tekeningen en zijn we in het appartementen complex gaan kijken. Vervolgens zijn er camera-inspecties uitgevoerd en zijn deze gegevens verwerkt in nieuwe Autocad tekeningen. De problemen zijn met ons besproken en er volgde een uitgebreid advies op maat.”

Bekijk hier een aantal van de tekeneningen:

En toen?

“Het bleek dat gehele vervanging van het rioolstelsel niet nodig was. Ruud de Bie heeft ons geïnformeerd en laten inzien dat delen van het riool ook gerenoveerd konden worden. We zijn bijgepraat over Reliningstechniek en kousrenovatie, maar ook over materialen als Loro-X en kunststof met een geluiddempende werking!”
 

“In dit project komen alle riooltechnieken samen”

 
Na dit advies gelijk in uitvoering?

“Nee, we hebben eerst alle bewonersgoed geïnformeerd. We hebben samen met de bewoners gekeken naar de over last die al deze werkzaamheden met zich mee zouden brengen. Rioolrenovatie zou veel minder hak- en breekwerk tot gevolg hebben, dus minder overlast en lagere (herstel)kosten.

Alle bewoners blij?

“Niet iedereen zat op zo`n ingrijpend project te wachten, maar men was er van overtuigd dat er iets moest gebeuren.

Belangrijk punt was dat iedereen nog wel gebruik kon maken van het toilet, dat er netjes gewerkt werd en er hulp was bij het weghalen van zware spullen.”

Interview (2)

En is dat gelukt?

“Jazeker! In juni zijn we eerst gestart met een proefwoning. Hier heeft R. van der Wal laten zien goed dat zij in staat zijn om mee te denken. Alles werd netjes afgedekt, er werden noodvoorzieningen aangebracht en omwonenden werden goed geïnformeerd.”

 Hoe zijn de werkzaamheden verlopen?

“Ruud de Bie heeft een zeer uitgebreide planning gemaakt uitgaande van een gefaseerde aanpak. Daarna zijn we als bouwteam gestart. Lean bouwen is bij van de Wal geborgd in de bedrijfs- processen. De tegelzetter, loodgieter of timmerman sloten goed op elkaar aan. Alle benodigde materialen stonden vooraf al in de woning klaar. Dit heeft het bouwproces zeker versneld.”
Je kunt de planning hier downloaden om een beeld te krijgen van de gefaseerde aanpak van het project.

Zijn er geen problemen geweest?

“Jawel, in de uitvoering zijn we wel tegen wat problemen aangelopen. Maar dan gingen we met elkaar opzoek naar de meest praktische oplossing. Zeker een groot plus punt van de medewerkers van R. Van der Wal het zijn echt vakmensen met veel kennis en ervaring.”

Interview (3)

Bent u tevreden over dit project?

“De bewoners en wij van Sint Agnes kijken tevreden terug op dit project. Voor ons was dit een heel groot project. Het was intensief en het was behoorlijk ingrijpend voor de bewoners. Maar door goede communicatie en samenwerking tussen alle partijen is het ons gelukt. Er is goed rekening gehouden met alle bewoners waardoor de overlast die er was, niet als last werd ervaren!”

Welk cijfer geeft u R. van der Wal Riooltechniek?

“Een vakkundig, betrouwbaar en betrokken bedrijf, ik geeft ze een dikke 8!”

Projectgegevens

Seniorencomplex Huize van de Nouweland
Europaplein te Heemskerk
5 algemene ruimten en 93 2- en 3 kamer appartementen.
Kousrenovatie, relining, vervanging met Loro-X en geluiddemend PVC.

Opdrachtgever

Sint Agnes Woning Stichting
contactpersoon: Fred Boon

Europassage 1
1966 WH Heemskerk
tel: 0251 23 94 80
info@sint-agnes.nl  |  www.sint-agnes.nl

 Opdrachtnemer

van der Wal Riooltechniek
contactpersoon: Ruud de Bie

Gooiland 10a
1948 RC Beverwijk
tel: 0251 24 85 18
info@rvdwalriooltechniek.nl  |  www.rvdwal.nl

Geplaatst in Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Contact

R van der Wal Riooltechniek B.V.
Gooiland 10a
1948 RC Beverwijk
T: 0251-248518
E: info@rvdwalriooltechniek.nl
Linkedin