'Jarenlange ervaring voor u beschikbaar om uw standleidingprobleem op te oplossen'

0251 – 72 60 49

Standleidingadvies

Heeft u een verstopte, lekkende of borrelende standleiding??

Zonder gedegen onderzoek vooraf en goede diagnose is renovatie of onderhoud zinloos.

Werkzaamheden aan standleidingen
Werkzaamheden aan standleidingen zijn lastig en risicovol, wat nog moeilijker wordt door het materiaal waarvan de standleiding is gemaakt. Niemand zit te wachten op rioolwerk met bouwchaos, niet bewoonbare woningen en hoge kosten. Tevens zijn er diverse partijen bij betrokken welke allemaal ingelicht en op de hoogte dienen te zijn. Alles hangt af van de omstandigheden.

Bij twijfel of het riool nog wel in goede staat is, of riolen waarvan de plaats of de ligging niet of gedeeltelijk onbekend is, zijn er speciale rioolcamera’s en opsporingsapparatuur.

Standleidingproblemen 
OLYMPUS DIGITAL CAMERAVoor het rioolsysteem in veel na-oorlogse flatgebouwen /gestapelde bouw stijgt de problematiek met standleidingen, het risico op dure schades (en/of claims van een huurder) stijgt. Het rioolgebruik van de huurders of bewoners is veranderd en neemt toe. Dagelijks moeten standleidingen (vooral op piekmomenten) hun werk blijven vervullen.

De standleidingen zijn weggewerkt, daardoor staan we niet zo vaak stil bij mogelijke problemen.

Er is dan ook bij veel flatgebouwen sprake van achterstallig onderhoud of ander soortige problemen. Een probleem met de riolering komt over het algemeen onverwachts.
Hierdoor moeten er met regelmaat ontstoppingsbedrijven bij komen, waardoor woningbouwcorporaties, Vereniging van Eigenaren en vastgoedbedrijven dagelijks geconfronteerd met (te) hoge kosten voor onderhoud of spoedreparaties. Al dan niet vastgelegd in een rioolonderhoudscontract.

Veel opdrachtgevers zijn echter terughoudend voor de onderzoekskosten. Daar staat tegenover dat de kosten uiteindelijk lager zullen uitvallen als de renovatie aan de verwachtingen voldoet.

Wat kunt u verwachten

Wilt u uw een standleiding probleem oplossen?
Vraag dan direct een offerte aan! Of dien een opdracht in.