'Jarenlange ervaring voor u beschikbaar om uw standleidingprobleem op te oplossen'

0251 – 72 60 49

Kousrenovatie

Voordelen kousrenovatie

Een groot voordeel van kousrenovatie is dat er geen hak- en breekwerk bij te pas hoeft te komen. Hierdoor is de overlast beperkt en zijn de kosten minder hoog dan vervangen. Kousrenovatie van standleidingen is uitermate geschikt als levensduurverlengende ingreep (10-15 jaar). Kousrenovatie is dus ook zeer geschikt voor renovatie van horizontale rioolleidingen.

Werkwijze kousrenovatie

Om tot een goede hechting en een correct eindresultaat te komen, wordt de bestaande standleiding eerst grondig gereinigd en voorbehandeld. Eventuele obstakels is de leiding worden eerst weg gefreesd.

Vervolgens laten wij van bovenaf, met special ontwikkelde apparatuur, de kous door de bestaande leiding naar beneden zakken. De kous is van te voren volledig geïmpregneerd met een tweecomponenten epoxyhars. Hierna wordt de kous door de bestaande leiding gevoerd. Als de kous volledig in de geheel te renoveren leiding zit, wordt deze door middel van luchtdruk tegen de binnenwand van bestaande leiding geblazen en onder druk gehouden. Na het uitharden is er binnen in de oude standleiding een geheel nieuwe “buis” ontstaan. De coating heeft een dikte van ongeveer 3 mm. De laatste handeling na het uitharden is het toegankelijk maken van de toevoerleidingen. Door middel van een special ontwikkelde robotfrees die door de leidingen geleid wordt, worden alle toevoerleidingen weer open gefreesd.

Wilt u meer informatie over het renoveren van standleidingen? Neem dan contact met ons op.
Wij zijn ma t/m vrij van 8:00 – 17:00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0251 – 72 60 49 of via ons e-mailadres info@brudi.nl.

Waarom standleidingen.nl?

Offerte aanvragen:

Bel ons om een afspraak te maken

Onze klanten